e-Güvenlik Politikamız

e-Safety Label web sitesi, öğretmenler, okul müdürleri ve bilişim yöneticileri için önemli bir politika oluşturma merkezidir. Okulların kendi çevrimiçi güvenliklerini değerlendirdikleri, iyileştirdikleri ve güçlendirdikleri hareket eylem yapısıdır. Okulların kendi çevrimiçi güvenlik altyapısını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre gözden geçirmek e-Safety Label sayesinde mümkün olmaktadır.

13-12-202213-12-202213-12-202213-12-202213-12-202213-12-202213-12-202213-12-2022

Kızıldere Ortaokulu e-Güvenlik Politikası

1. Okulumuz, E-Güvenliğin (eSafety), bilgisayarlar, tabletler ve cep telefonları gibi teknolojiyi kullanırken, dijital dünyadaki çocukların ve yetişkinlerin korunması için vazgeçilmez bir unsur olduğuna inanmaktadır ve bu doğrultuda gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

2. Okulumuz, sanal platformların ve bilgi iletişim teknolojilerinin günlük yaşamın önemli bir parçası olduğuna inanmakta olup çocukların sanal ortamda karşılaştıkları riskleri yönetmeleri ve bunlara tepki vermek ve stratejiler geliştirmenin yollarını öğrenmeleri için destekleyici çalışmalar yapmaktadır.

3. Okulumuz, eğitim standartlarını yükseltmek, başarıyı teşvik etmek, personelin mesleki çalışmalarını desteklemek ve yönetim işlevlerini geliştirmek için kaliteli İnternet erişimi sunma yükümlülüğüne sahiptir

4. Okulumuz, tüm öğrencilerimiz ve personelimizin sanal ortamlarda potansiyel zararlardan korunmasını sağlamakla sorumludur.

5. Okulumuzda, E-Güvenlik politikasının amacı;

• Güvenli bir ortam olduğundan emin olmak için, toplumun tüm üyelerinden beklenen ana ilkeleri, güvenli ve sorumlu kullanım teknolojisi ile ilgili olarak tanımlamak.

• Okulumuzun tüm üyelerini çevrimiçi olarak korumak ve güvenliğini sağlamak.

• Teknolojinin potansiyel riskleri ve yararları konusunda Özel Profesyonel İlgim Koleji topluluğunun tüm üyelerinde farkındalık yaratmak.

• Tüm personelin güvenli ve sorumlu bir şekilde çalışmasını sağlamak, olumlu davranışları çevrimiçi olarak modellemek ve teknolojiyi kullanırken kendi standartlarını ve uygulamalarını yönetme gereksiniminin farkında olmak.

• Okuldaki tüm üyeler tarafından bilinen çevrimiçi güvenlik endişelerine yanıt verirken açıkça kullanılacak prosedürleri tanımlamak.

• Bu politika, yönetim organı, öğretmenler, destek personeli, harici yükleniciler, ziyaretçiler, gönüllüler ve okul adına hizmet veren veya bunları yerine getiren diğer kişiler (toplu olarak bu politikada ´personel´ olarak anılacaktır) yanı sıra çocuklar ve ebeveynler dahil olmak üzere tüm personel için geçerlidir).

• Bu politika, internet erişimi ve kişisel cihazlar da dahil olmak üzere bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için geçerlidir; çocuklar, personel ya da diğer kişilere, çalıştıkları dizüstü bilgisayarlar, tabletler veya mobil cihazlar gibi uzaktan kullanım için okul tarafından verilen cihazlar için de geçerlidir.

6. Tüm çalışanların kilit sorumlulukları şunlardır:

• Çevrimiçi güvenlik politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak.

• Kabul Edilebilir Kullanım Politikalarını (AUP) okumak ve onlara bağlı kalmak.

• Okul sistemlerinin ve verilerin güvenliğinden sorumlu olmak.

• Bir dizi farklı çevrimiçi güvenlik konusundaki farkındalığa sahip olmak ve onların bakımında çocuklarla nasıl ilişkili olabileceklerini bilmek.

• Yeni ve gelişmekte olan teknolojiler kullanıldığında iyi uygulamaları modellemek.

• Mümkün olduğunca müfredat ile çevrimiçi güvenlik eğitimini ilişkilendirmek.

• Okul koruma politikalarını ve prosedürlerini takip ederek endişe duyan bireylerin belirlenmesi ve uygun önlem alınması.

• Kişisel teknoloji kullanımlarında, hem açık hem de kapalı alanda profesyonel bir davranış seviyesinin korunması.

• Olumlu öğrenme fırsatlarına vurgu yapmak.

• Bu alanda mesleki gelişim için kişisel sorumluluk almak.

7. Çocukların ve gençlerin başlıca sorumlulukları şunlardır:

• Çevrimiçi güvenlik politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak.

• Okulun Kabul Edilebilir Kullanım Politikalarını (AUP) okumak ve onlara bağlı kalmak.

• Çevrim içi ve çevrimdışı başkalarının hislerine ve haklarına saygı duymak.

• İşler ters giderse, güvenilir bir yetişkinden yardım istemek ve çevrimiçi güvenlik sorunlarıyla karşılaşan diğer kişileri desteklemek.

8. Kademelerine, yeteneklerine ve zayıf yönlerine uygun bir seviyede:

• Kendilerini ve başkalarını çevrimiçi olarak korumak için sorumluluk almak.

• Yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin getirdiği fırsatlar ve risklerle ilgili olarak kendi bilinci ve öğrenimlerinden sorumlu olmak.

• Belli bir teknolojiyi kullanmanın kişisel risklerini değerlendirmek ve bu riskleri sınırlamak için güvenli ve sorumluluk sahibi davranmak.

Yayın: 07.12.2022 - Güncelleme: 13.12.2022 12:06 - Görüntülenme: 120